vendeghaz siofok

balaton nyaralo

egyebek/de.jpg   egyebek/en.jpg   egyebek/hu.jpg
home

Ajánlataink

"A" vendégház

"B" vendégház

"C" vendégház

"D" vendégház
"E" vendégház

Úszómedence

telefon
  További információ
telefon

Prospektus

Árlista

Akció

Last minute

Ajánlatkérés

Programajánlat

Wellness
 Utazási előkészületek
...Magyarország

...Balaton

...Siófok

Fontos információk

Link tipp
 Rólunk
Így talál meg minket
Elérhetőség
Impresszum
... Siófokról

siofok.jpg 
siofokfoter.jpg
kikoto_small.jpg
vasutsor.jpg
wasserturm.jpg
siofokchurch_small.jpg 
makovecz_small.jpg
reformatustemplom.jpg
markthalle.jpg 
part.jpg 
pavilon.jpg
rosengarten.jpg

Siófok – a nyári főváros, hazánk egyik legforgalmasabb idegenforgalmi központja. Üdülőtelepe, villanegyede a XIX. század végén a kor legnagyobb turisztikai vállalkozásaként épült. Siófok híres szülötte a világhírű operettszerző, Kálmán Imre, akinek szülőháza ma a zeneköltő emlékmúzeuma. A Kálmán-kultusz jegyében nyaranként két hónapon át hetente rendeznek itt operettgálákat. A katolikus plébániai templomban orgonahangversenyeket, mesterkurzusokat tartanak. Siófok óriási diszkóival, zenés szórakozóhelyeivel a fiatalság nyári „zarándokhelye”. Fő kedvencük a Nagystrandon pár éve felépült, nappal sportolással, este rockkoncertekkel csábító Beach House. A város állandó rendezvényei a pünkösdi szezonnyitó ünnep és az Aranykagyló Folklórfesztivál.

 Siófoki szórakozási lehetõségek

 1. Kultúrház - operett, musical elõadások, egyéb kultúrális programok

 2. Mesterkurzusok, koncertek a templomokban

 3. Kálmán Imre Múzeum - Kiállítás a siófoki születésû híres operett szerzõrõl

 4. Tarr Lajos festõmûvész kiállítása

 5. Ásványmúzeum

 6. Tojásmúzeum

 7. Szántodpusztai falumúzeum lovasprogrammal

 8. Mini állatkert, babamúzeum Siófok-Törekiben

 9. Siófok-Töreki természetvédelmi terület

 10. Cápashow - Magyarország legnagyobb tengervizi aqváriuma

 11.  Coca Cola Beach House - zenés programok az arany parton

 12. Palace Disco, Pizzeria és középkori étterem

 13. Flört DiscoInformáció: Tourinform
8600 Siófok, Wasserturm
Tel.:00-36-84-315-355
E-mail: tourinform@invitel.hu


Kedves Vendégeink!

Örömmel üdvözöljük Önöket Siófokon, és nagyon szeretnénk, ha mindannyian jól éreznénk magunkat városunkban, ezért kérjük, hogy az alábbiakat szívleljék meg! 

1.     Siófok üdülőváros, ezért csendre és nyugalomra mindenkinek szüksége van. Ennek elősegítésére kérjük, hogy minden nap
13.00 és 15.00 valamint 23.00 és 08.00 óra között Önök is tartsanak csendes pihenőt! Ezekben az időszakokban ne hangoskodjanak, nagyarányú zajkeltő berendezéseket ne üzemeltessenek. Tájékoztatjuk, hogy városunknak zajvédelmi rendelete van!

2.     Magyarországon, így Siófokon is érvényben van az a rendelkezés, amely megtiltja a közterületeken az alkoholfogyasztást! Kérjük, hogy ezt betartani szíveskedjenek.

3.     Városunk sokat áldoz a kulturált, virágos környezetre. Kérjük az Önök közreműködését is a környezetvédelmi szabályok betartásában. Közterületeken használják a szemétgyűjtő edényeket, házaknál és üzleteknél a kukákat vagy zsákokat. Kérjük, hogy vigyázzanak közös értékeinkre, és Önök is óvják a természetet! Az emberiségnek egy közös hazája van: A FÖLD!

4.     A közlekedési szabályok fokozott betartása mindannyiunk érdeke. Ezért kérjük, hogy a közúti jelzőtáblák sebességre vonatkozó utasításait tartsák be!

5.     A fürdőzésnek is vannak szabályai, amelyekre ezúton hívjuk fel figyelmüket. A balatoni viharjelzésre fokozottan figyelni kell. A lassú fényjelzésnél csak a partközelben szabad fürdeni, míg a sűrű jelzéskor azonnal el kell hagyni a vizet! A víz partmenti sekélysége miatt fejest ugrani tilos! Az ultraibolya sugárzás a déli órákban veszélyes, ezért 12.00 és 15.00 óra között huzamosan ne tartózkodjanak a tűző napon!

6.      Hasznos tanácsok és információk:
Az udvarát, a házat, a gépkocsit tartsák zárva. Értéktárgyaikat úgy tartsák, hogy azok ne legyenek könnyen fellelhetők. A strandon se hagyják őrizetlenül személyes tárgyaikat!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendőreinknek német és holland kollégáik segítenek a nyári szezonban. Reméljük, hogy pihenésüket, szórakozásukat figyelemfelhívásunkkal segítettük! Siófok városa Önöket szeretettel látja, és mindig visszavárja!Csorba  vendégházak
8600 Siófok, Meggyfa utca 23-25.                                       
Tel/Fax: 00 36 84 350 158
E -mail: csorbavendeghaz@gmail.com    E -mail: otto@csorba.hu   E -mail: vendeghaz@mail.datanet.hu
URL: http://www.csorba.hu                  © Csorba vendégházak 2000-2008